Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.02.2013

Operațiune comună a Poliției rutiere, Serviciului Vamal și Misiunii EUBAM la Cahul: 13 unități de transport cu numere de înmatriculare străine reținute

Operațiune comună a Poliției rutiere, Serviciului Vamal și Misiunii EUBAM la Cahul: 13 unități de transport cu numere de înmatriculare străine reținute

Potrivit MAI, la 26 februarie 2013, două echipe mobile formate din reprezentanți ai Detaşamentului patrulare rutieră al DPR a MAI, a  Serviciului Vamal și șase specialiști EUBAM au activat în direcția sud a  țării. Scopul de bază al acestei acțiuni este combaterea cazurilor de introducere ilicită a unităților de transport în Republica Moldova.

Au fost stopate și verificate zeci de mașini. Ca rezultat au fost documentate 26 de contravenții, reținute 13 autovehicule, întocmite 18 procese verbale, ridicate 10 plăcuțe de înmatriculare și un șofer băut prins la volan. Majoritatea șoferii au încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, circulau cu Vinietă expirată, falsă sau chiar fără ea.

Reamintim, că Direcția poliție rutieră a MAI și Serviciul Vamal împreună cu experții EUBAM efectuiază un șir de activități comune de contacarare a cazurilor de introducere ilicită a unităților de transport în Republica Moldova. Aceste acțiuni sunt desfășurate în conformitate cu un Acord semnat de către Ministerul Afacerilor Interne, Serviciului Vamal cu Misiunea EUBAM,  prin care s-a decis desfășurarea unei operațiuni comune cu scopul contracarării cauzelor de introducere și aflarea ilegală în țară a unităților de transport din alte state ale lumii. Întru desfășurarea activităților în mod operativ, experții misiunii EUBAM au inaintat o propunere, privind participarea la operațiune a colaboratoriloir BNC Interpol, pentru utilizarea rapidă a informației despre autoturismele introduse pe teritoriul RM  din țările europene.

Operațiunea se desfășoară cît la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, atît pe întreg teritoriul țării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus