Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.02.2013

Mai multi membri ai Comitetului de creditare al Băncii de Economii urmează să fie audiaţi de Centrul National Anticoruptie

Mai multi  membri ai Comitetului de creditare al Băncii de Economii urmează să fie audiaţi de Centrul National Anticoruptie în cadrul dosarelor penale pornite pe faptul încălcării regulilor de creditare, precum şi pe faptul dobândirii creditelor prin înşelăciune. Astăzi, CNA il va audia in acest caz si pe fostul preşedinte al BEM, Grigori Gacikevici.

Datele preliminare ale anchetei arată că un agent economic ar fi beneficiat de mai multe credite de la BEM, unele dintre ele fiind acordate fără a fi asigurată restituirea creditelor precedente.

Or, prin nerambursarea acestora, banca ar fi fost prejudiciată cu 4,5 milioane de Euro şi aproximativ 4 milioane de lei. Din informaţiile deţinute de CNA, majoritatea sumelor ar fi fost transferate în zone off-shore.

Amintim că, în prezent CNA desfăşoară acţiuni de urmărire penală pe mai multe dosare pornite pe faptul acordării de credite neperformante de către Banca de Economii.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus