Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.02.2013

Întrevedere moldo-germană la nivel de experţi privind Jubileul de 200 de ani de la stabilirea coloniştilor germani în Basarabia

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Germaniei la Chișinău, în acest an se împlinesc 200 de ani de la chemarea ţarului rus din 1813 a fermierilor, meşteşugarilor şi a specialiştilor germani în regiunea Basarabiei, care astăzi este parte a Republicii Moldova şi a Ucrainei.

Germanii basarabeni au marcat decisiv pînă în anul 1940 dezvoltarea economică, culturală şi socială din regiunile unde s-au amplasat cu traiul.

Republica Moldova şi Republica Federală Germania au hotărît să dedice în anii 2013/2014 germanilor basarabeni precum şi celor realizate de ei mai multe manifestări în formă de expoziţii, conferinţe şi comunicate pentru mass-media.

Pentru a discuta planificarea anului jubiliar, la Chişinău va sosi o delegaţie de istorici germani, care se va afla aici în perioada 26 februarie 2013 – 1 martie 2013. Membrii delegaţiei vor purta discuţii intense cu reprezentanţii instituţiilor din Republica Moldova cu privire la organizarea acestor evenimente.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus