Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-01-23/intrevedere-nicolae-timofti-jean-asselborn-28175.html
Data: Jan 23, 2013 (14:01)

Întrevedere Nicolae Timofti - Jean Asselborn

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 23 ianuarie a.c., o întrevedere cu viceprim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, ministru al Afacerilor Externe, aflat în vizită oficială în țara noastră.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre necesitatea impulsionării relațiilor bilaterale, în special în ceea ce privește schimburile comerciale, dar și despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Președintele Timofti a declarat că apreciază sprijinul Luxemburgului și că lecțiile acestui stat sunt utile pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană.

Jean Asselborn l-a asigurat pe șeful statului de susținerea deplină a Luxemburgului în procesul de integrare europeană a țării noastre. Șeful diplomației luxemburgheze a notat că Republica Moldova este singura țară din cadrul Parteneriatului Estic care merită să poarte un dialog avansat cu Uniunea Europeană.

De asemenea, Jean Asselborn a recomandat Republicii Moldova o abordare a pașilor mici în realizarea aspirației sale europene, dar și să fie consecventă în acțiunile pe care le întreprinde pentru a deveni parte a Uniunii Europene, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.