Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.01.2013

8 tineri riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 10 ani

Polițiștii din Hîncești au încătușat opt tineri care au pătruns într-o gospodărie, au maltratat gazdele și au sustras bani și două telefoane mobile. Tîlharii au urcat victimele în mașina cu care au venit și le-au abandonat la marginea satului.

Poliția din Hâncești a fost sesizată ieri, 15 ianuarie 2013,  despre producerea acestei tâlhării în satul Mereșeni.
Deplasându-se la fața locului, grupul operativ a stabilit că aproximativ la ora 23.00 un grup de persoane necunoscute a pătruns în gospodăria  unui  locuitor al aceluiași sat, în vârstă de 48 de ani, care tocmai stătea la masă cu trei nepoti de ai săi. Tinerii, de 26-27 de ani, recent întorși de la muncă din Ucraina, erau în vizită moșului lor.

Cercetările polițienești au stabilit că, suspecții ar fi știut despre acest fapt și în seara cu pricina s-ar fi deplasat, inițial, la casa nepoților, care locuiau în apropiata vecinătate. Văzând că nimeni nu este acasă, cei opt au zărit persoanele - țintă în casa vecină, unde s-au și îndreptat. Forțele de ordine au mai constatat că aceștia au venit cu un automobil de model „Jeep Cherockee” și s-au echipat cu două cozi de topor, iar după ce au pătruns în casă, ar fi luat la pumni victimele. După ce i-ar fi maltratat, cei opt i-ar fi amenințat și le-ar fi sustras 5000 hrivne ucrainene și 800 de euro, după care i-ar fi urcat în mașină și i-ar fi abandonat la marginea satului.

La scurt timp, poliția din Hâncești a identificat și reținut 8 suspecți, originari din același raion, cu vârsta cuprinsă între 19 și 27 de ani. De asemenea, forțele de ordine au ridicat automobilul cu care s-au deplasat cei opt, aceasta aparținând unuia dintre ei.
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 188 alin. 2 Cod Penal al RM Tîlhăria. Persoanele găsite vinovate de comiterea unei asemenea infracțiuni riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 10 ani, informeză  Centrul de presă al DP MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus