Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-12-14/captura-record-de-tigari-la-p-t-f-albita-27732.html
Data: Dec 14, 2012 (14:16)

Captura record de tigari la P.T.F. Albita

Echipa comuna de control din cadrul P.T.F. Albiţa a descoperit in aceasta dimineata un TIR incarcat cu sute de mii de pachete de tigari.

În aceasta dimineata, în jurul orei 05.40, în P.T.F. Albiţa, jud. Vaslui, s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un autocamion înmatriculat în R. Moldova, un barbat cu dubla cetatenie, romana si moldoveana. Conform documentelor, barbatul transporta borcane si avea ca destinatie Macedonia.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care s-a constatat ca autocamionul este plin cu baxuri ce contineau tigari cu timbru de acciză R. Moldova.

În prezent sunt efectuate cercetari pentru stabilirea intregii cantitati de tigari, si depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale, un comunicat al ITPF Iaşi.