Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-13/un-politzist-din-hinceshti-cercetat-pentru-tainuirea-a-3-infractzini-27219.html
Data: Nov 13, 2012 (12:00)

Un poliţist din Hînceşti cercetat pentru tăinuirea a 3 infracţini

Procuratura raionului Hînceşti s-a autosesizat pe faptul tăinuirii de către un ofiţer operativ de sector din cadrul Comisariatului de poliţie al raionului Hînceşti a unui şir de crime comise într-o localitate.

Recent, în privinţa inspectorului procurorii au dispus pornirea urmăririi penale pentru abuz de serviciu.

Din datele preliminare rezultă că, în perioada septembrie-octombrie curent, trei cetăţeni s-au adresat inspectorului de sector cu plîngeri privind comiterea a 3 furturi pe teritoriul localităţii.

Inspectorul de poliţie este suspectat că, ignorînd obligaţiunile ce îi revin, nu a înregistrat în modul corespunzător informaţiile cu privire la infracţiunile comunicate de cetăţeni, tăinuind crimele.

Cazul este investigat de Procuratura din Hînceşti.

Concomitent, procurorii informează că, în Procuratura raionului Hînceşti a fost instituit „telefonul de încredere” – 026925862/069999213, destinat recepţionării  informaţiilor şi sesizărilor despre fapte coruptibile, rele tratamente şi cazurile de tortură, inclusiv şi cazuri similare de tăinuire a infracţiunilor.

Procurorii fac apel către locuitorii raionului Hînceşti care dispun de date privind anumite ilegalităţi comise de oamenii legii să sesizeze la numerele de telefon indicate mai sus, informează  Serviciul de presă al Procuraturii Generale.