Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-29/marian-lupu-va-participa-la-lucrarile-celui-deal-xxivlea-congres-al-interna-ionalei-socialiste-26191.html
Data: Aug 29, 2012 (15:34)

Marian Lupu va participa la lucrările celui de-al XXIV-lea Congres al Internaționalei Socialiste

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, va participa, în perioada 30 august – 1 septembrie 2012, la lucrările celui de-al XXIV-lea Congres al Internaționalei Socialiste ”Pentru un nou internaționalism și o nouă cultură a solidarității”, care va avea loc la Cape Town, Republica Africa de Sud. Șeful Legislativului va fi însoțit de o delegație, din care fac parte deputații Dumitru Diacov și Oleg Țulea.

Lucrările Congresului vor fi deschise de către Președintele Internaționalei Socialiste, George Papandreou, Președintele Republicii Africa de Sud, Jacob Zuma, și Secretarul general al IS, Luis Ayala. La reuniune vor fi prezenți șefi de stat, prim-miniștri, alte oficialități de rang înalt, cât și reprezentanți ai partidelor de sorginte social-democrată din toată lumea. Președintele Parlamentului Marian Lupu este unul din principalii raportori la panelul doi al Congresului, la care vor fi abordate subiecte ce țin de lupta pentru drepturile și libertățile cetățenești și consolidarea democrației reprezentative, informează Centrul de presă al PDM.