Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-17/ministerul-afacerilor-interne-vine-cu-recomandari-pentru-ceta-eni-in-vederea-asigurarii-bunei-desfa--26098.html
Data: Aug 17, 2012 (13:05)

Ministerul Afacerilor Interne vine cu recomandări pentru cetățeni în vederea asigurării bunei desfășurări a vizitei cancelarului german Angela Merkel

Pe 22 august, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va sosi într-o vizită oficială la Chișinău. În scopul asigurării la cel mai înalt nivel a desfăşurării acestei vizite oficiale, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, dar şi alte instituţii guvernamentale, au întreprins un șir de măsuri pentru a preveni şi a contracara eventuale încălcări ale ordinii de drept şi a alte acţiuni ilegale.

Astfel, a fost elaborat și este deja la etapa implementării un plan comun de dislocare a forţelor şi mijloacelor de asigurare a ordinii şi securităţii publice, pe traseele de deplasare a delegaţiei oficiale şi în locurile de desfăşurare a întrunirilor de lucru în capitală.

Detaliile tehnice, dar și lista segmentelor de drum, care urmează a fi blocate, sau vor avea acces limitat, vor fi comunicate suplimentar în ziua de marți, 21 august.

MAI vine cu un apel, către cetățenii din raioanele republicii, care intenționează să viziteze municipiul Chișinău, în perioada 21-22 august, să țină cont că anumite artere principale ale orașului, în special în sectorul Centru și Botanica, vor avea circulația restricționată.

Posesorii automobilelor din capitală sunt rugați să se abţină de la deplasarea în zona din centrul oraşului şi să aibă o atitudine tolerantă faţă de posibilele dificultăţi apărute în circulaţie. Totodată, recomandăm cetățenilor să folosească mai mult transportul public, în perioada indicată.

Ministerul de Interne, potrivit practicilor internaţionale, desfăşoară măsuri de inspectare calitativă a fondului locativ şi a tuturor obiectivelor (blocurilor locative, întreprinderilor, organizaţiilor, unităţilor comerciale, podurilor, trecerilor subterane), amplasate în adiacentul traseelor de deplasare a delegaţiei oficiale, cu studierea minuţioasă a căilor de acces, sensibilizarea cetăţenilor privind modul de comportare în timpul deplasării delegaţiilor, etc.

Concomitent, sunt întreprinse măsuri de verificare a tuturor posesorilor de arme, domiciliaţi, sau aflaţi la serviciu în zonele adiacente traseelor de deplasare şi obiectivelor, care urmează a fi vizitate de către delegaţia oficială. În acest sens solicităm posesorilor de arme să le depoziteze în safeuri sigilate, sau să le plaseze pentru păstrare la comisariatele de poliție.
Vă rugăm să urmăriți informațiile, care urmează să fie publicate, inclusiv pe paginile web, de către Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Protecţie și Pază de Stat, și Primăria Chișinău. Pe 21 august vom veni cu informaţii în detalii privind modul de redirecționare a transportului în ziua vizitei cancelarului german.