Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.07.2012

Vlad Filat a participat astăzi la inaugurarea lucrărilor Reuniunii ordinare a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova

Vlad Filat a participat astăzi la inaugurarea lucrărilor Reuniunii ordinare a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la inaugurarea lucrărilor Reuniunii ordinare a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova, care se desfăşoară la Chişinău în perioada 18-20 iulie.
 
Vlad Filat a precizat că un element important în activitatea diplomatică ţine de promovarea intereselor economice – atragerea investiţiilor străine în R. Moldova, dar şi promovarea exporturilor.

„Un obiectiv important al Guvernului este integrarea europeană a R. Moldova. Promovarea agendei de integrare a Moldovei în UE constituie una din sarcinile Dvs. de bază”, a spus Premierul.

Vlad Filat s-a referit, în context, la Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius, în luna noiembrie, 2013 şi importanţa acestuia pentru R. Moldova.  Premierul a specificat că, pînă atunci Moldova şi-a propus să finalizeze implementarea fazei II a planului privind liberalizarea regimului de vize şi să finalizeze  negocierile pe marginea creării Zonei de comerţ liber cu UE.

Premierul s-a referit şi la mesajele pe care le transmit diplomaţii, atenţionînd că acestea trebuie să fie în strictă concordanţă cu interesele ţării noastre.

Programul Reuniunii ordinare a şefilor misiunilor diplomatice şi consulare ai Republicii Moldova, prevede şedinţe tematice, în cadrul cărora vor fi discutate subiecte ce ţin de rolul misiunilor diplomatice în promovarea intereselor de politică externă, printre care - procesul de integrare europeană, eforturile vizînd reintegrarea ţării, asistenţa consulară pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare, promovarea exporturilor şi atragerea investiţiilor, componenta parlamentară a politicii externe, etc. De asemenea, în cadrul Reuniunii şefii misiunilor diplomatice vor avea întrevederi cu conducerea ţării, conducătorii unor ministere şi deputaţii din Parlament, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus