Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-03/motorina-fara-acte-de-provenientza-vinduta-la-pretz-redus-25571.html
Data: Jul 3, 2012 (12:19)

Motorină fără acte de provenienţă vîndută la preţ redus

Un nou caz de comercializare ilicită a produselor petroliere la un preţ redus faţă de cel din staţiile PECO este actualmente investigat de Centrul anticorupţie.

În rezultatul unor măsuri operative de investigaţie întreprinse, în staţia terminus a rutei nr. 186 au fost documentate acţiunile ilegale a unui cetăţean, manifestate prin vinderea produselor petroliere, şi anume motorină, fără acte de provenienţă, la preţul de 14 lei pentru un litru, cînd preţul acesteia la staţiile PECO este de 15,65 lei.

Potrivit CCCEC, motorina era  pompată din rezervorul unui microbus, cu ajutorul unei pompe artizanale, în recipiente de 20 litri, după care era comercializată preponderent şoferilor de maxi-taxi care activează în raza municipiului Chişinău, pe rutele 186, 115.

Ca urmare a cercetării la faţa locului, în microbus au fost depistate recipiente din plastic a cîte 20 litri fiecare. S-a mai stabilit că rezervorul mijlocului de transport a fost reutilat, astfel încît acesta avea o capacitate de 800 litri. În total a fost depistaţi 950 litri de motorină destinată comercializării.

Produsul petrolier era achiziţionat din regiunea Transnistreană la preţ de 12 lei/litru şi era transportat în mod fraudulos cu eludarea traversării posturilor vamale interne.

Mijlocul de tansport, precum şi motorina în volum de circa 950 litri au fost ridicate şi se află actualmente pe teritoriul Centrului anticorupţie.