Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.05.2012

Ofiţerii Centrului anticorupţie au reţinut trei cetăţeni străini fiind bănuiţi de fabricarea banilor falşi

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, grupul de persoane de origine africană s-a adresat la un cetăţean al Republicii Moldova, comunicându-i că dispune de tehnologie, soluţii şi preparate chimice, cu ajutorul cărora pot fabrica valută străină falsă.

Tot ei au comunicat cetăţeanului menţionat faptul că, pentru a fabrica valută străină în sumă de 300 000 euro cu semne de falsificare, au nevoie de 100 000 euro veritabili, care vor servi drept modele de fabricaţie.

Astfel, în rezultatul unui complex de măsuri investigativ-operative şi acţiuni de urmărire penală, într-un apartament din mun. Chişinău au fost reţinute în flagrant delict trei persoane de origine africană, iar în urma efectuării percheziţiei în apartamentul dat au fost depistate soluţiile şi preparatele chimice, cu ajutorul cărora se poate fabrica valuta străină falsă.

Procedura de falsificare avea loc în felul următor: bancnota veridică cu nominalul de 500 Euro (care era folosită ca model) se plasa între două file de hîrtie de culoare neagră de aceeaşi dimensiune şi se lipeau. Acestea se prelucrau cu diferite soluţii şi preparate chimice, iar în urma procesului chimic filele de hîrtie de culoare neagră căpătau nominalul bancnotei veridice folosită ca model.

Actualmente, bănuiţii sunt reţinuţi în Izolatorul de detenţie provizorie a Centrului anticorupţie pentru 72 de ore.

De către Centru a fost pornită o cauză penală, bănuiţii riscînd o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus