Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.03.2012

300 de euro pentru permisul de conducere auto

Directorul unei Şcoli Auto din capitală este cercetat penal de către ofiţerii Centrului anticorupţie, fiind suspectat de trafic de influenţă.

Acesta ar fi pretins şi primit 300 euro de la o absolventă a şcolii auto pentru a influenţa membrii comisiei de examinare din cadrul Direcţiei de Înregistrare a Transportului şi Calificarea a Conducătorilor Auto a Î.S. „Registru”, în scopul facilitării susţinerii examenului şi eliberării permisului de conducere auto de categoria „B”.

Reţinerea a avut loc chiar pe teritoriul Direcţiei de Înregistrare a Transportului şi Calificarea a Conducătorilor Auto din mun. Chişinău după primirea a 100 de euro marcaţi „mită CCCEC”. În urma percheziţiei desfăşurate în autoturismul personal cu care se deplasa bănuitul şi au fost depistaţi banii marcaţi.

De menţionat că anterior directorul întreprinderii a mai primit de la denunţător 200 euro din suma nominalizată.

Potrivit CCCEC, pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul lit. b) alin. 2) art. 326 Cod Penal al Republicii Moldova, şi dacă bănuitul va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu amendă de pînă la 60 000 lei sau privaţiune de libertate de la 2 la 6 ani.

Menţionăm că, de la începutul anului 2012, 32 cazuri de trafic de influenţă sînt investigate de către CCCEC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus