Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2012

Misiunea OSCE în Moldova va găzdui o întrevedere la nivel înalt a grupurilor de lucru ale experţilor părţilor în conflictul transnistrean

Misiunea OSCE în Moldova va găzdui o întrevedere la nivel înalt a grupurilor de lucru ale experţilor părţilor în conflictul transnistrean

Misiunea OSCE în Moldova va găzdui luni, 19 martie 2012, în incinta Oficiului din Tiraspol, o întâlnire a co-preşedinţilor grupurilor de lucru la nivel de experţi care reprezintă părţile în conflictul transnistrean. Participanţii formatului „5+2” de asemenea vor participa la această întâlnire.

Participanţii vor discuta despre planurile pentru grupurile de lucru ale experţilor în privinţa stabilirii unui ritm regulat de desfăşurare a întrevederilor, conform regulilor de procedură a grupurilor de lucru semnate de părţi la Bad Reichenhall în luna septembrie 2011.

Grupurile de lucru la nivel de experţi au fost create în anul 2008 pentru a soluţiona probleme practice din viaţa de zi cu zi a oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru. Misiunea OSCE facilitează desfăşurarea acestor întrevederi în cadrul eforturilor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii.

Formatul „5+2” include reprezentanţii părţilor, mediatorii şi observatorii în procesul de negocieri – Moldova, Transnistria, OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, SUA şi UE. Negocierile oficiale au fost reluate în noiembrie 2011 după o pauză de aproape şase ani.

cuvinte-cheie: OSCE

Comentarii (0)

 

Related news

Sus