Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-02-03/un-actual-shi-un-fost-colaborator-de-politzie-au-fost-condamnatzi-la-6-ani-inchisoare-pentru-infract-23837.html
Data: Feb 3, 2012 (11:19)

Un actual şi un fost colaborator de poliţie au fost condamnaţi la 6 ani închisoare pentru infracţiuni comise în 2008

Potrivit Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupţie, în februarie 2008, un inspector al Biroului de investigare a fraudelor din Rezina împreună cu un fost poliţist au supus percheziţiei un garaj în care se aflau două autoturisme fără a prezenta careva acte ce le-ar permite aceste acţiuni.

Bărbaţii au argumentat percheziţia prin faptul că stăpânul încăperii ar fi suspectat de contrabandă şi sub pretextul de a nu-l trage la răspundere penală au extorcat de la victimă anvelope auto în valoare de peste 1500 lei.

Prin decizia Curţii de Apel Chişinău din decembrie 2009, procesul penal în privinţa inculpaţilor a fost încetat, ultimii fiind traşi la răspundere contravenţională.

Procurorii nu au fost de acord cu această decizie şi au atacat-o la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus rejudecarea cauzei în aceeaşi instanţă însă într-un alt complet de judecători.

Recent, Curtea de Apel Chişinău a condamnat inculpaţii la câte 6 ani de închisoare, cu amenzi a câte 1000 u.c. cu privarea de a activa în cadrul MAI pe un termen de 4 şi respectiv 2 ani.

Decizia poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie în termenii stabiliţi de lege.