Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-25/liliana-palihovici-va-avea-o-intrevedere-cu-preshedintele-nou-ales-al-apce-jeanclaude-mignon-23701.html
Data: Jan 25, 2012 (00:00)

Liliana Palihovici va avea o întrevedere cu Preşedintele nou ales al APCE, Jean-Claude Mignon

Preşedinta delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE a avut la Strasbourg o serie de întrevederi oficiale cu Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland şi cu Josette Durieux, ex-coraportor al APCE pentru Republica Moldova.

Discuţiile s-au axat pe situaţia social-politică actuală din Republica Moldova, în special pe necesitatea modificării Constituţiei în vederea depăşirii crizei politice şi respectiv a identificării soluţiei optime pentru alegerea şefului statului. În cadrul întrevederilor, înalţii oficiali au exprimat susţinere în favoarea dezvoltării democratice a Republicii Moldova şi integrării plenare în structurile Uniunii Europene.

Tot astăzi, delegaţia Parlamentului Republicii Moldova la APCE va avea o întrevedere cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Lise Christoffersen şi Piotr Wach. Discuţiile vor viza monitorizarea de către Consiliul Europei a obligaţiunilor şi angajamentelor asumate de Republica Moldova. Totodată, joi, 26 ianuarie 2012, Preşedinta delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE Liliana Palihovici va avea o întrevedere cu Preşedintele nou ales al APCE, Jean-Claude Mignon.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici participă, în perioada 23-27 ianuarie 2012, la Strasbourg, la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Ieri, în prima zi a sesiunii, a fost ales noul Preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, europarlamentarul francez Jean-Claude Mignon, care, în discursul său, a afirmat că va contribui activ la soluţionarea conflictelor îngheţate din Europa. În cadrul sesiunii de deschidere au fost aleşi şi vicepreşedinţii APCE.

Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova şi şefa delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE, a fost aleasă în calitate de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu unanimitate de voturi, informeaza Serviciul de presa al Legislativului.