Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.01.2012

Trafic de influenţă în complicitate pentru 7 500 euro

Un inspector superior al Secţiei de pregătire fizică şi foc a Clubului sportiv „Dinamo” a fost reţinut împreună cu un complice al său, de către ofiţerii CCCEC, fiind suspectat de trafic de influenţă.

La începutul lunii septembrie 2011, acesta, precum şi alţi complici ai săi, la acel moment neidentificaţi, ar fi extorcat de la denunţător suma de 7 000 euro susţinînd că au influenţă asupra experţilor din cadrul Centrului de Medicină Legală.

Tot atunci ar fi primit această sumă de bani, cu scopul de a schimba în concluzia expertizei medico-legale cauza decesului, precum că nu exista legătură între leziunile corporale provocate şi survenirea ulterioară a decesului unei persoane.

Peste aproximativ o lună,   banuitul ar mai fi extorcat 2 000 euro şi ar fi primit 500 euro pentru o expertiză în comisie, de astă dată.

CCCEC a pornit o cauză penală pe faptul traficului de influenţă săvârşit de către inspector, precum şi alţi complici ai săi.

În rezultatul măsurilor întreprinse, acesta a fost reţinut. Ulterior, a fost reţinut şi un alt participant la comiterea acestei infracţiuni, inspector superior al Secţiei poliţie criminale a Comisariatului de poliţie din sectorul Rîşcani.

Reţinuţii au fost repartizaţi pentru detenţie în Izolatorul CCCEC.

Potrivit CCCEC, acest gen de infracţiune se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 500 la 1500 unităţi convenţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus