Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.12.2011

Un student militar a decedat într-un accident rutier

Un student al Academiei Militare Alexandru cel Bun” a decedat, iar alți patru studenți militari și un ofițer au fost traumatizați în dimineața zilei de azi, într-un accident rutier produs la intrarea în orașul Chișinău.

Victima este sergentul inferior Alexandru Fiștic, în vîrstă de 22 ani, student în anul IV la specialitatea „carabinieri”. Părinţii săi, Sergiu şi Viorica Fiştic, locuiesc în satul Sofia, raionul Drochia, iar actualmente se află la muncă în străinătate.

Persoanele traumatizate sînt căpitanul Nicolae Şendrea şi studenţii Eugen Bivziuc, Veaceslav Ciornîi, Denis Rusu şi Dorin Zabrian.

Fiştic, care era la volanul automobilului, a decedat pe loc din cauza leziunilor suferite în rezultatul impactului, iar militarii traumatizaţi au fost transportaţi de o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din capitală.

Accidentul s-a produs în jurul orei 4:30, la intrarea în Chişinău pe tronsonul de autostradă dintre Aeroport şi bulevardul Dacia. Fiştic conducea un automobil marca VOLVO şi a lovit un panou de publicitate instalat pe acostament. În rezultatul impactului ocupanţii maşinii au fost proiectaţi pe carosabil prin parbriz, iar deocamdată nu este clar dacă aceştia aveau centurile de siguranţă cuplate.

Un şofer care era în trecere a anunţat poliţia şi serviciul de urgenţă de la telefonul său celular. Victimele au fost transportate de o ambulanţă, iar la ora 5:25 au fost internate în Spitalul de Urgenţă cu diferite traume. 

Studentul Dorin Zabrian, care a suferit comoţie cerebrală uşoară, a fost examinat de medicii de la urgenţă şi transferat în Spitalul Clinic Militar Central pentru supraveghere suplimentară.

Alexandru Fiștic, era proprietarul legal al maşinii şi deţinea carnetul de conducere de patru ani. Conducătorul automobilului şi pasagerii săi se întorceau la Academia Militară din permisie. 

Cauza accidentului este investigată, informează un comunicat al Ministerulul Apărării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (4)

 

Sus