Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.11.2011

Procurorii au finalizat urmărirea penală în cazul accidentului rutier care a spulberat o femeie de pe trotuar

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală în care un tînăr de 28 de ani este învinuit că ar fi tamponat mortal o femeie ce se afla pe trotuar, în centrul capitalei.

Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 23 iunie anul curent.
Din probele acumulate de procurori în cursul urmăririi penale rezultă că, şoferul autoturismului de model "BMW", care se deplasa pe str. Alexandru cel Bun în direcţia str. Tighina nu a cedat trecerea autocarului, ce se deplasa regulamentar. În rezultatul impactului cu autocarul, autoturismul a ieşit pe trotuar şi a tamponat femeia, care la scurt timp a decedat.
Victima, în vîrstă de 45 de ani, venise în acea dimineaţa din raionul Leova şi aştepta să se întîlnească cu fiica sa, care este studentă în capitală.
De asemenea în cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că în momentul impactului, automobilul de model „BMW”, avea numerele de înmatriculare IL AZ 659 (care nu-i aparţin) şi era condus de un inspector superior al CCCEC. La scurt timp după accident, acesta şi-a prezentat demisia.
Procurorii îi incriminează învinuitului comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(3) lit.b) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport care a provocat decesul unei persoane).
Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sectorului Centru.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus