Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-09-06/echipele-de-genisti-ale-armatei-nationale-au-neutralizat-peste-100-de-obiecte-explozive-in-luna-augu-22176.html
Data: Sep 6, 2011 (13:44)

Echipele de genisti ale Armatei Nationale au neutralizat peste 100 de obiecte explozive in luna august

Echipele de genişti ale Armatei Naţionale au fost solicitate în luna august în localităţile Chişinău şi Hînceşti, unde au neutralizat peste 100 de obiecte explozive.

Potrivit locotenent - colonelului Mihail Semionov, şef Secţie Geniu a Armatei Naţionale, cele mai multe obiecte explozive, 70 la număr, au fost depistate în municipiul Chişinău, pe strada Uzinelor, în timpul unor lucrări de construcţie.

Sosiţi la faţa locului, geniştii Brigăzii „Ştefan cel Mare" au descoperit 55 de proiectile de artilerie calibru 57 mm, 10 lovituri calibru 57 mm şi 5 tub-cartuşe.

Alte 6 obiecte explozive, printre care o grenadă F-1, o mină de aruncător calibru 82 mm şi un proiectil de artilerie de 76 mm, au fost descoperite în pădurea de lîngă satul Stolniceni, raionul Hînceşti, în timpul săpăturilor arheologice.

În urma cercetărilor executate de geniştii militari, s-a stabilit că muniţiile datează din perioada celui de-al doilea război mondial. Acestea au fost transportate şi neutralizate la baza de instruire Bulboaca.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării, de la începutul anului, geniştii au efectuat 174 de ieşiri la deminare şi au lichidat 2 124 de obiecte explozive în diferite localităţi ale republicii.