Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-01/contabila-de-la-chishinau-gaz-retzinuta-de-procuratura-anticoruptzie-21283.html
Data: Jun 1, 2011 (17:23)

Contabila de la Chişinău Gaz reţinută de Procuratura Anticorupţie

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, procurorii Procuraturii Anticorupţie au reţinut-o pe contabila întreprinderii Chişinău Gaz, care este bănuită de delapidarea averii străine.

Menţionăm că, imediat după demascarea ilegalităţilor comise la întreprindere, contabila a depus cerere de eliberare din proprie iniţiativă.

Procuratura Anticorupţie anunţă ca aceasta este a doua persoană reţinută pe acest caz, cercul de bănuiţi fiind mult mai larg, printre care figurează şi foşti angajaţi ai întreprinderii. Din datele preliminare ale procurorilor reiese că persoanele bănuite transmiteau personal contabilei sumele pentru consumul de gaze. 

Urmează ca în cadrul acţiunilor de urmărire penală să fie stabilite toate persoanele implicate în această schemă de fraudare, începînd cu funcţionari din cadrul SRL „Chişinău Gaz", intermediarii implicaţi dar şi persoanele fizice - beneficiari care au achitat ilegal serviciile comunale pentru gaze naturale.