Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.04.2011

O misiune a Departamentului European al Fondului Monetar Internaţional va fi în vizită la Chişinău în perioada 27 aprilie – 12 mai 2011

O misiune a Departamentului European al Fondului Monetar Internaţional va fi în vizită la Chişinău în perioada 27 aprilie – 12 mai 2011

O misiune a Departamentului European al Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de domnul Nikolay Gueorguiev, va fi în vizită la Chişinău în perioada 27 aprilie - 12 mai 2011. În timpul aflării sale în Moldova, misiunea va discuta cu autorităţile în contextul celei de-a treia evaluări a programului încheiat de Republica Moldova, susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul înregistrat în realizarea programului cu FMI, va actualiza și va evalua perspectivele macroeconomice și va discuta cu autoritățile cadrul de cheltuieli pe termen mediu și planurile privind politica fiscală, precum și alte politici macroeconomice și structurale în vederea susţinerii stabilităţii macroeconomice şi promovării creşterii economice durabile pe perioada următoare.

La sfârşitul misiunii Nikolay Gueorguiev va susţine o conferinţă de presă.

Programul Moldovei cu FMI este pe trei ani şi a fost aprobat la 29 ianuarie 2010. El este susținut de un credit în valoare totală de 369,6 milioane de drepturi speciale de tragere (DST), din care 170 milioane de DST (circa 259 milioane de dolari S.U.A.) au fost deja debursate. Următoarea tranşă de 50 milioane de DST (circa 79 milioane de dolari S.U.A.) din cadrul programului va fi transferată după finalizarea celei de-a treia evaluări a programului. O jumătate din suma creditului este acordată în baza Mecanismului extins de creditare, care prevede rata dobânzii zero până la finele anului 2011, o perioadă de graţie de 5,5 ani și un termen de rambursare de 10 ani. Restul creditului este acordat în baza Mecanismului de finanţare extinsă, care prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru DST (la moment, 1,27 la sută), un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de graţie  de 4,5 ani.

cuvinte-cheie: FMI

Comentarii (5)

 

Related news

Sus