Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-04-15/cauza-penala-impotriva-fostului-ministru-al-securita-ii-anatol-plugaru-shi-fiul-acestuia-acuzati-de--20749.html
Data: Apr 15, 2011 (20:43)

Cauză penală împotriva fostului ministru al securității Anatol Plugaru şi fiul acestuia acuzati de escrocherie într-un proiect de construcții

Procuratura mun.Chişinău a declanşat o cauză penală pe numele factorilor de decizie ai Societăţii Comerciale "Plugarul" SRL pe faptul escrocheriei, săvîrşite în proporţii deosebit de mari. Temei pentru pornirea procesului penal a servit plîngerea depusă la Procuraură de către un grup de cetăţeni care reclamă neexecutarea obligaţiunilor de construcţie a spaţiului locativ de către Societatea Comercială "Plugarul" SRL în care au investit mijloace financiare în baza contractelor de investire.

În cadrul controalelor efectuate de Procuratura mun. Chişinău s-a stabilit că în perioada anilor 2008 - 2009 între Societatea Comercială "Plugarul" SRL, în persoana directorului Plugaru Ion şi 8 cetăţeni au fost încheiate contracte de investire privind construcţia spaţiilor locative. 

În baza contractelor, Societatea Comercială "Plugarul" SRL şi-a asumat obligaţia să construiască un bloc locativ cu obiective de menire socială şi comercială la parter pe str.Ciuflea - l, mun.Chişinău care urma să fie dat în exploatare pînă la sfîrşitul anului 2009 - începutul anului 2010 şi în care persoanele indicate urmau să primească apartamente conform contractelor de investire indicate.

Pentru executarea obligaţiunilor contractuale, persoanele au achitat în total 363 mii euro, însă, factorii de decizie ai SC "Plugarul" SRL nu au efectuat careva lucrări de finisare a construcţiei, dobîndind astfel illicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere mijloace băneşti, căuzîndu-le daune în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în construcţia acestui bloc locativ au investit mijloace financiare şi alte persoane, identitatea cărora la moment se stabileşte.

Este de menţionat faptul că, toate tratativele pe marginea construcţiei blocului locativ au fost duse de către fondatorul firmei - Anatol Plugaru şi fiul acestuia, care le promitea cetăţenilor că lucrările vor fi duse la bun sfîrşit.

Urmărirea penală continuă, actualmente, de către procurori fiind dispusă revizia financiar-contabilă în cadrul agentului economic respectiv, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.