Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.04.2011

Primele 20 troleibuze noi achiziţionate din Belarus vor fi puse în circulaţie până la Paşti

Primăria Chişinău informează că primele 20 troleibuze noi achiziţionate din Belarus vor fi puse în circulaţie până la Paşti. Luni, în cadrul şedinţei operative, primarul general, Dorin Chirtoacă a solicitat Regiei Transport Electric să pregătească noile unităţi de transport care au ajuns deja în capitală, cât şi cele 5 care urmează să sosească în zilele următoare, pentru a fi lansate la linie către Sărbătoarea Paştelui, astfel municipalitatea face un cadou locuitorilor capitalei.

La rândul său, Gheorghe Morgoci, şeful Regiei Transport Electric a precizat că primele 15 troleibuze sunt gata de a transporta călătorii. Maşinile se flă în prezent în parcul nr. 1, pentru că urmează a fi lansate pe ruta 22. Totodată, ultimele 5 unităţi din prima tranşă sunt deja în drum spre Chişinău, urmând să ajungă în capitală în săptămâna curentă, a specificat şeful RTEC.

Noile troleibuze achiziţionate din Belarus sunt alb-albastre, fiind dotate cu sistem electronic de informare. Maşinile au trei uşi duble, scaune din plastic acoperite cu material textil de culoare albastră, 26 locuri pe banchete din totalul de 100. Trolebuzele sunt mai econome decât cele care circulă în prezent pe rutele din capitală, în sensul că vor consuma cu circa 40% mai puţin curent electric şi au podea joasă, ceea ce va permite îmbarcarea persoanelor cu handicap locomotor (în cărucior). Toate cele 102 trolebuze achiziţionate de municipalitate vor sosi la Chişinău până la 1 iunie, curent, informează Serviciul de presă al Primăriei Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus