Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.04.2011

Procuratura a trimis pe banca acuzaţilor 4 persoane învinuite de jafuri şi furt

Recent, în sectorul Buiucani au fost comise două jafuri şi un furt. Pe aceste cazuri Procuratura sect. Buiucani a pus sub învinuire patru persoane. În primul caz, doi bărbaţi, prezetîndu-se la uşa unui apartament drept poliţişti, au pătruns în locuinţă, unde se afla doar fiul stăpînilor. Cei doi au sustras bunuri de aproximativ 7000 lei.

Din datele procurorilor, învinuiţii de 47 şi 21 ani au mai fost anterior condamnaţi, unul dintre ei fiind eliberat din detenţie cu doar cîteva săptîmîni înainte de incident.

Un alt bărbat de 32 ani este învinuit de procurori că a jefuit o femeie în stradă.

Din actul de învinuire întocmit de procurori reiese că, bărbatul a smuls de la o femeie un lănţişor din aur şi a încercat să fugă de la locul infracţiunii. În scurt timp însă el a fost prins.

Procurorii mai menţionează că învinuitul se află la evidenţa narcologică, iar anterior a fost condamnat pentru consum şi păstrarea substanţelor narcotice.

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, inculpaţii riscă pînă la 6 ani închisoare.

Douăsprezece blocuri locative din acelaşi sector al capitalei au rămas cu ascensoarele defectate, după ce le-au fost sutrase cablurile şi alte piese componente.

De infracţiunea dată procurorii învinuiesc un tînăr de 24 ani care în perioada noiembrie 2010 - februarie 2011, prin demontare sustrăgea cablurile ascensoarelor, din care le scotea cuprul pe care ulterior îl realiza.

Menţionăm că, tînărul care anterior a mai fost condamnat, şi-a motivat acţiunile sale prin faptul că se află într-o stare materială grea, are un copil minor la întreţinere, iar sora sa suferă de cancer.

Pentru cele comise, făptaşul riscă o pedeapsă de pînă la 4 ani închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus