Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.03.2011

Demiteri din cauza reparaţiei necalitative a str. Alba Iulia

Demiteri din cauza reparaţiei necalitative a str. Alba Iulia

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, îl va demite pe şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Veaceslav Ţernă, pentru recepţionarea lucrărilor de reparaţie capitală a str. Alba Iulia, executate necalitativ. De asemenea, primarul capitalei va solicita consiliului de administrare a întreprinderii „Edilitate" SA, companie care a executat lucrările de reparaţie a străzii, eliberarea din funcţie a directorului societăţii, Anatol Gorbunov.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, raportul Grupului de lucru care a studiat calitatea lucrărilor de renovare a stratului de uzură a carosabilului str. Alba Iulia, dar şi expertiza efectuată, au stabilit că la efectuarea lucrărilor de reparaţie nu a fost respectată tehnologia necesară, iar materialele folosite au fost de o calitatea proastă. „Ceea ce s-a făcut este un rebut", a menţionat primarul de Chişinău, în condiţiile în care din bugetul municipal în acest sens au fost alocate 30 milioane lei. La rândul său, viceprimarul Nistor Grozavu a confirmat că erodarea învelişului asfaltic a străzii Alba Iulia a avut loc din cauza gradului de compactare a stratului de uzură necorespunzător, folosirea unui asfalt neadecvat pentru condiţii de trafic intens, dar şi efectuarea lucrărilor pe timp nefavorabil.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu să vină cu o soluţie tehnică privind restaurarea străzii, din contul SA „Edilitate".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus