Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.03.2011

Nedeclararea autentică a bunurilor transportate prin frontiera de stat

În ultimele 24 de ore, la postul vamal de trecere a frontierei de stat, Palanca, vameşii din turele de serviciu în comun cu colaboratorii secţiei contracararea fraudelor vamale a Biroului vamal Bender, acţionînd în baza unui plan de măsuri antifraudă, aprobat de Directorul general Tudor Baliţchi, au contracarat 2 tentative de introducere ilicită pe teritoriu vamal al Republicii Moldova, cu eschivarea de la achitarea plăților vamale.

În primul caz a fost supus controlului fizic un autocar de rută ce se deplasa din Ucraina în Republica Moldova. Pentru a efectua procedura de control vamal, pasagerilor aflați în mijlocul de transport le-a fost oferit pentru completare formularul declarației vamale (DV-6), în care aceștia au indicat doar lucruri destinate uzului personal. Surpriza cea mare a fost în momentul cînd în timpul controlului amănunțit al mijlocului de transport, în compartimentul marfar au fost depistate mai multe sacoșe din polietilenă, de culoare neagră. În timpul expertizei a fost constatat faptul, că în ele se transporta marfă - 61 kg de icre roşii, în valoare totală de 18 700 lei.

În cazul al doilea după procedura similară de declarare a bunurilor a fost efectuat controlul fizic al unității de transport. În timpul controlului a fost constatat faptul, că conținutul declarației nu este complet, adică nu au fost indicate toate bunurile ce urmau a fi introduse pe teritoriul vamal al Republica Moldova. În salonul autoturismului a fost depistată marfă: piese pentru tractoare în asortiment, nedeclarate organului vamal.

Potrivit Serviciului Vamal, asupra acestor două cazuri au fost întocmite actele de rigoare şi la moment se desfăşoară procedura contravenţională

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus