Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.01.2011

Doi cetăţeni moldoveni, răniţi în atentatul de pe aeroportul din Moscova

Doi cetăţeni moldoveni se află printre persoanele rănite în atentatul comis pe aeroportul Domodedovo din Moscova, potrivit listei preliminare publicate marţi dimineaţa de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre răniţi, relatează agenţiile de presă de la Chişinău, este Vitalii Tcaciuc, născut în 1979, se află internat la spitalul orăşenesc numărul 13, iar celălalt, Alexei Petrovici Castroveţ, născut în 1971, se află la spitalul orăşenesc numărul 79.

Atentatul soldat cu 35 de morţi, luni, pe aeroportul Domodedovo din Moscova a fost comis probabil de o femeie kamikaze şi un complice, un mod de operare "obişnuit" pentru rebelii din Caucazul de Nord, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei, citată de RIA Novosti.

"Explozia a avut loc în momentul în care presupusa teroristă şi-a deschis geanta", a declarat sursa citată.

"Terorista era însoţită de un bărbat, care se afla lângă ea şi al cărui cap a fost smuls de explozie", a adăugat sursa.

"Nu este exclus ca teroriştii să fi intenţionat să lase explozibilul în sală şi ca explozia să se fi produs accidental", a adăugat oficialul citat.

O altă variantă este ca bomba "să fi fost declanşată de la distanţă, deşi niciun element nu susţine pentru moment această ipoteză", a adăugat sursa citată.

"Astfel, atentatul a fost comis potrivit tehnicii obişnuite folosite de cetăţenii din Caucazul de Nord", a conchis sursa din cadrul poliţiei, scrie Mediafax.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus