Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.01.2011

Audieri în cazul gestionării frauduloase a ajutoarelor pentru sinistraţii din vara 2008

Fostul director general al Agenţiei Rezerve Materiale, Achiziţii Publice şi Ajutoare Umanitare şi vicepreşedintele Comisiei interdepartamentale pentru ajutoare umanitare Ion Ţurcan urmează să se prezinte astăzi la Procuratura Anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

Fostul director va trebui să răspundă la întrebările procurorilor legate de circumstanţele cauzei penale, declanşate pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la repartizarea ajutoarelor umanitare persoanelor sinistrate în urma  inundaţilor din vara anului 2008.

Amintim că, Procuratura Anticorupţie a verificat împrejurările legate de repartizarea ajutoarelor umanitare şi a resurselor financiare din fondul de rezervă persoanelor afectate de inundaţiile din 2008.

În urma investigaţiilor efectuate, începînd cu luna octombrie 2010, Procuratura Anticorupţie a pornit 7 cauze penale pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la repartizarea ajutorului umanitar, abuz de serviciu, delapidarea ajutorului umanitar, neglijenţă în serviciu comisă de către persoane cu funcţii de răspundere.

Potrivit procurorilor, audierile pe marginea acestor cauze vor continua, urmînd a fi citate persoanele care au deţinut în acea perioadă funcţii de conducere în cadrul instituţiilor responsabile de gestionarea resurselor umanitare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.                                           

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus