Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-01-18/executor-judecatoresc-acuzat-de-procurori-de-abuz-de-serviciu-19535.html
Data: Jan 18, 2011 (10:30)

Executor judecătoresc acuzat de procurori de abuz de serviciu

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a dispus justiţiei cauza penală de acuzare a unui executor judecătoresc principal din cadrul Oficiului de Executare Bălţi de abuz de serviciu. Pentru fapta săvîrşită persoana inculpată riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 la 400 unităţi convenţionale sau cu închisoare până la 3 ani, cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
Avînd în procedură titluri executorii, emise în baza a două sentinţe pronunţate de Judecătoria Bălţi, prin care s-a dispus încasarea în folosul statului a mijloacelor băneşti în sumă de 4900 lei şi 5000 euro, intenţionat nu le-a transmis Inspectoratului Fiscal de Stat Bălţi, dar le-a folosit în scopuri personale.

La 26 noiembrie 2010 executorul a fost reţinut, actualmente avînd interdicţia de a părăsi ţara, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.