Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2010

Basescu: M-am saturat de povestea cu monitorizarile si intarzierile accederii la Schengen

Basescu: M-am saturat de povestea cu monitorizarile si intarzierile accederii la Schengen

Presedintele Traian Basescu a avut vineri, la Consiliul European de iarna, o declaratie politica prin care a sustinut disponibilitatea Romaniei de a accepta asistenta in sistemul de frontiera dupa intrarea in Schengen, dar spune ca nu accepta intarzieri pe motive "netemeinice", cum ar fi MCV.

"In declaratie, am aratat disponibilitatea de a accepta asistenta in sistemul nostru de frontiera dupa intarea in spatiul Schengen, dar nu acceptam intarzierea pe motive netemeinice care nu corespund tratatului pe care Romania l-a semnat, considerand ca o astfel de abordare este un precedent periculos, in care orice tratat al UE nu este respectat", a spus Basescu intr-o conferinta de presa de la finalul Consiliului European de iarna.

Seful statului a afirmat ca "s-a saturat de povestea cu monitorizarile" si intarzierile accederii la Schengen pe motive care nu au legatura cu obiectivele tehnice care trebuie respectate.

"M-am saturat de povestea cu monitorizarile, dar acceptam o cooperare la frontiera pentru cei care cred ca am avea vulnerabilitati umane, pentru ca cele tehnice sunt excluse. Am invitat la o colaborare", a mai spus Basescu.

Presedintele a mai afirmat ca Romania nu isi doreste decuplarea de Bulgaria in intrarea in Schengen. "Suntem parteneri, am pornit pe acelasi drum, mergem pe acelasi drum", a spus Basescu.

Sursa: NewsIn

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus