Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.12.2010

Patru sentinţe pentru crime comise sub influenţa alcoolului

Procuratura informează că recent din cauza abuzului de alcool au fost pronunţate 4 sentinţe de condamnare pentru crime săvîrşite în stare de ebrietate.

Primul caz a avut loc în r-ul Cahul, unde un bărbat în vîrstă de 42 ani a fost condamnat la 11 ani închisoare pentru că şi-a omorît soacra.

Datorită probelor procurorilor s-a demonstrat că, infractorul fiind în stare de ebrietate a venit în vizită la soacra sa, luîndu-se la harţă acesta furios i-a tăiat beregata femeii şi în cîteva clipe a lipsit-o de viaţă.

O infracţiune analogică a comis şi un bărbat din mun. Comrat, fiind beat acesta a dat buzna într-un apartament unde cu scopul de a afla careva informaţii a fript cu un fier de călcat un alt bărbat şi l-a bătut crunt cu un taburet pînă victima a decedat. Infractorul în vîrstă de 47 ani a fost condamnat la 8 ani 6 luni închisoare.

Pentru vătămare gravă a integrităţii corporale a fost condamnat un locuitor al or. Hînceşti. Potrivit procurorilor, bărbatul în vîrstă de 28 ani fiind în ospeţie la un prieten, la beţie i-a aplicat cu un picior de masă mai multe lovituri. Victima a fost transportată la spital, însă după ce s-a aflat 3 zile în comă, s-a stins din viaţă. Făptaşul va face 8 ani de puşcărie.

Un caz similar a avut loc în sect. Ciocana, infractorul a venit în vizită la tatăl fostei concubine şi fiind în stare de ebrietate s-au luat la ceartă. Bărbatul a înjunghiat stăpînul casei cu un cuţit şi a părăsit locul infracţiunii. Din fericire victima a fost salvată în spital, iar agresorul îşi va petrece următorii şase ani şi jumătate după gratii.

Menţionăm că infracţiunile au fost comise din cauza abuzului de alcool, iar doi dintre infractori au mai fost anterior în conflict cu legea.

Toate patru sentinţe pot fi atacate în instanţa de judecată superioară conform prevederilor legale, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus