Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.12.2010

Titus Corlăţean, s-a întâlnit cu tineri funcţionari publici din ministere ale Guvernului Moldovei

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, s-a întâlnit joi, 9 decembrie a.c., cu un grup de tineri funcţionari publici din ministere ale Guvernului Republicii Moldova, aflaţi într-un stagiu de pregătire în România.
Stagiul de pregătire este organizat de Institutul Diplomatic Român şi este finanţat din fondurile de asistenţă pentru dezvoltare ale Ministerului Afacerilor Externe. Programul de pregătire vizează activitatea diplomatică şi pregătirea de tip european, derulându-se pe parcursul a trei luni, din 20 septembrie până la sfârşitul lunii decembrie a.c.

Participanţii la stagiu sunt angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului de Justiţie, Ministerului Economiei, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Ministerului Agriculturii de la Chişinău, având în fişa postului responsabilităţi în domenii de activitate precum relaţiile internaţionale sau afacerile europene.

Senatorul Titus Corlăţean a prezentat oaspeţilor traseul european al României până la, şi respectiv după data aderării la UE, activitatea şi atribuţiile Comisiei pentru politică externă precum şi elemente de interes referitoare la funcţionarea Parlamentului din România. De asemenea, a fost prezentată şi evoluţia relaţiilor bilaterale şi eforturile României şi ale partenerilor săi europeni şi atlantici pentru ca Republica Moldova să continue traseul european.

Dialogul cu participanţii a pus în evidenţă utilitatea stagiului menţionat pentru asimilarea practicilor legislative şi instituţionale pe model european, necesare în eforturilor administraţiei de la Chişinău pentru apropierea de Uniunea Europeană, informează un comunicat al Senatului

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus