Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.12.2010

Plenara CC al PCRM a hotarit astazi sa continue negocierile cu PD privind crearea Coaliţiei anticriză „Pentru Moldova”

Potrivit Serviciului de presă al PCRM, astăzi, 7 decembrie a avut loc cea de-a  XXI Plenară a Comitetului Central al PCRM. În cadrul Plenarei a fost discutată chestiunea privind situaţia politică curentă şi posibilele măsuri de stabilizare a situaţiei social-politice din ţară. Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a ţinut un discurs în care a dat aprecieri preliminare alegerilor parlamentare.

De asemenea, Vladimir Voronin a informat membrii Comitetului Central despre acţiunile partidului pentru începerea dialogului politic cu Partidul Democrat din Moldova, iniţiat în contextul promisiunilor electorale ale PCRM privind consolidarea societăţii pe baza valorilor statalităţii moldoveneşti, libertăţilor europene şi echităţii sociale.

Plenara a adoptat cu vot unanim o hotărîrea conform căreia, CC al PCRM împuterniceşte Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova să contunuie negocierile cu Partidul Democrat privind crearea Coaliţiei anticriză „Pentru Moldova" şi semnarea documentelor de coaliţie corespunzătoare, elaborate de către părţi.

La lucrările Plenarei, pe lîngă membrii CC, au participat de asemenea, şi deputaţii viitoarei fracţiuni a PCRM din noul Parlament, se mai menţionează in comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus