Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-10-22/dosarul-interceptarilor-telefonice-ilegale-18272.html
Data: Oct 22, 2010 (11:36)

Dosarul interceptărilor telefonice ilegale

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală în privinţa şefului Direcţiei operativ-tehnice a Serviciului de Informaţii şi Securitate sub acuzaţia de violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice şi exces de putere.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, acesta este învinuit că în intervalul 3 noiembrie 2008 - 24 septembrie 2009 în lipsa unei autorizaţii a judecătorului de instrucţie a ordonat interceptarea convorbirilor telefonice a patru actuali şi a unui fost ofiţer din cadrul SIS-ului.

La demersul Procuraturii Generale, prin ordinul Directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate din 13 iulie 2010, locotenent-colonelul a fost suspendat provizoriu din funcţie.

Procurorii i-au aplicat învinuitului interdicţia de a nu părăsi ţara în decurs de 30 de zile.
Menţionăm că în gestiunea Procuraturii Generale se află şi alte cauze penale similare, care actualmente sunt la etapa de finalizare a urmăririi penale şi în curînd vor fi făcute publice, informează un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.