Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-10-18/o-chishinauianca-este-invinuita-de-procurori-de-proxenetism-shi-trafic-de-copii-18178.html
Data: Oct 18, 2010 (10:08)

O chişinăuiancă este învinuită de procurori de proxenetism şi trafic de copii

Procuratura Generală a declanşat urmărirea penală pe numele unei femei, în vîrstă de 31 de ani, pentru comiterea acţiunilor de proxenitism în privinţa mai multor tinere şi trafic de copii.

Aceasta este învinuită de procurori că, în perioada iunie - septembrie 2010, acţionînd în comun cu alte persoane deocamdată nestabilite, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere. Potrivit procurorilor, zilnic fetele acordau servicii sexuale clienţilor contra plată, într-o speluncă creată într-un apartament din sectorul Botanica.

În cadrul efectuării acţiunilor de urmărire penală pe acest caz procurorii au mai constatat că, printre fetele care practicau prostituţia se afla şi o minora de 16 ani.

Recent, Secţia combatere a traficului de fiinţe umane a Procuraturii Generale a pus-o pe femeie sub învinuire şi a înaintat un demers, prin care s-a solicitat aplicarea în privinţa acesteia a arestului preventiv pe un termen de 30 zile.
Judecătoria sect. Centru a admis integral demersul procurorilor.

Procuratura Generală în comun cu Ministerul Afacerilor Interne continuă să efectueze acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea ilegală şi tragerea lor la răspundere, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.