Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.09.2010

Primăria Chişinău a ajuns la o nouă înţelegere cu transportatorii - până la 10 pasageri în picioare

Primarul capitalei şi proprietarii rutelor de microbuz din municipiu au ajuns la un compromis în vederea depăşirii situaţiei problematice din domeniu, apărută din ultimele 2 zile. Astăzi, în cadrul unei întruniri dintre Dorin Chirtoacă şi transportatori, s-a convenit acceptarea îmbarcării în microbuz a până la 10 pasageri în picioare. Conform înţelegerii, această cifră ar putea fi modificată, dacă vor parveni obiecţii din partea cetăţenilor. Totodată, municipalitatea atenţionează şoferii despre respectarea în continuare a normelor disciplinare în salon.

Pentru că normele rutiere nu permit transportarea în microbuze a persoanelor decât pe banchete, reprezentanţii Poliţiei Rutiere, prezenţi la evenimentul de la Primărie au spus că doar mâine vor putea da un răspuns definitiv la soluţia anunţată.

„Situaţia din ultimele zile, când şoferii refuză îmbarcarea pasagerilor în picioare, iar cetăţenii sunt revoltaţi că întârzie la serviciu din această cauză, a fost calificată drept un boicot al operatorilor de transport faţă de municipalitate şi în special faţă de Dorin Chirtoacă". Această remarcă a venit din partea primarului general, fiind confirmată şi de proprietarii de rute.

În altă ordine de ideii, edilul capitalei şi-a exprimat nedumerirea vizavi de faptul că, deşi avem din 1994 microbuze în Chişinău, tocmai acum angajaţii Poliţiei Rutiere au început să aplice legea, tolerând ani de zile starea de lucruri existentă. „Şi tot exemplul din ultimele 2 zile ne demonstrează că este posibilă transportarea pasagerilor în microbuze doar pe scaune", a mai remarcat Dorin Chirtoacă.

Precizăm că în cadrul dialogului dintre părţi, proprietarii de rute au recunoscut că ei au dat indicaţie şoferilor să nu permită îmbarcarea pasagerilor în picioare, motivând prin amenzile împărţite de Poliţia Rutieră. Pe străzile capitalei circulă circa 1800 microbuze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus