Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.09.2010

Locotenent-colonel de poliţie reţinut de CCCEC a doua oară pentru corupere pasivă

Potrivit CCCEC, şeful Secţiei ordine publică din cadrul Comisariatului de poliţie or. Ialoveni a fost reţinut vineri seara, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, locotenent-colonelul de poliţie în vârstă de 45 de ani i-ar fi cerut 1200 de euro pentru neînceperea urmăririi penale pentru comiterea unui furt.

Ofiţerul a fost reţinut de angajaţii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei după ce a fost documentat cu mijloace speciale actul de transmitere a banilor.

La momentul reţinerii însă, dar şi după percheziţia corporală, suma de 1200 euro marcaţi „mită CCCEC" nu a fost depistată.

Deoarece organul de urmărire penală a acumulat suficiente probe care indică la părtinitatea poliţistului la acest caz, acesta a fost reţinut şi se află, în prezent, în izolatorul CCCEC, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal pornit pe semnele constitutive ale infracţiunii „corupere pasivă".

Totodată, e de menţionat că la 10 februarie 2010,  în privinţa aceluiaşi poliţist a mai fost pornită o cauză penală pe faptul coruperii pasive exprimată prin estorcarea sumei de 3 000 lei pentru neînregistrarea cazului de furt a unui telefon mobil. La momentul flagrantului, poliţistul şi-a trimis o rudă de a sa pentru a ridica banii, ultima recunoscînd în faţa procurorului că banii erau destinaţi colaboratorului MAI. Actualmente, cauza penală se află în gestiunea procurorilor anticorupţie.

Astăzi, 20 septembrie, judecătoria Buiucani a aplicat poliţistului măsura de reprimare „arest preventiv" pe un termen de 15 zile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus