Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.08.2010

UIT este dispusă să ofere R .Moldova asistenţă pentru noi proiecte de dezvoltare a comunicaţiilor

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) este disponibilă să ofere asistenţă R. Moldova pentru implementarea portabilităţii numerelor telefonice, trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală, pentru alte proiecte legate de dezvoltarea comunicaţiilor şi tehnologiilor informaţionale.

Despre aceasta a comunicat directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicaţiilor din cadrul UIT, Sami Al Basheer Al Morshid, la o întrevedere avută marţi, 17 august, cu Sergiu Sîtnic, director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). Înaltul demnitar a vizitat Agenţia în cadrul primei sale vizite de lucru în R. Moldova, pe care a efectuat-o în perioada 15-18 august.

Sami Al Basheer Al Morshid a declarat că UIT este gata să ofere asistenţa cuvenită, accentuând că instituţia dispune de experienţă şi practici bune de implementare a proiectelor nominalizate. El s-a arătat satisfăcut de colaborarea Agenţiei cu structurile de profil ale UIT şi participarea activă la forurile desfăşurate de ea. Cu acest prilej, oaspetele l-a invitat pe directorul Agenţiei să participe la Simpozionul Global al Regulatorilor (GSR10) care va fi organizat de UIT în perioada 9 -12 noiembrie 2010 la Dakar, Senegal.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este o instituţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite care promovează politicile de dezvoltare şi de standardizare a comunicaţiilor. Ea întruneşte 191 de state ale lumii, peste 700 de companii din domeniul comunicaţiilor, organizaţii pentru elaborarea standardelor şi instituţii financiare. R. Moldova a devenit membru cu drepturi depline al UIT în octombrie 1992, anunţă Serviciul de presă al ANRCETI.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus