Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.07.2010

Liderul retelei care trafica tigari din Ucraina si Moldova este organizatorul "Miss Piranda"

55 de persoane audiate de procurorii DIICOT, in cadrul unei anchete privind contrabanda cu tigari

55 de persoane vor fi duse la audieri, vineri, la sediul DIICOT Suceava, intr-un dosar de contrabanda de tigari, dupa ce anchetatorii au facut 50 de perchezitii in Bucuresti, Constanta, Neamt, Suceava, Botosani si Covasna, in urma carora au ridicat 500.000 de pachete de tigari, informeaza NewsIn.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava au procedat la destructutarea unei grupari infractionale organizate specializate in contrabanda cu tigari de provenienta Republica Ucraina si Moldova. In cursul investigatiilor s-a stabilit ca tigarile erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al Romaniei, peste frontiera de stat adiacenta judetelor Suceava si Botosani.

Din probele administrate pana in acest moment a rezultat ca membrii gruparii coordonau si controlau direct actele materiale de contrabanda, asigurand in acelasi timp colectarea, depozitarea, transportul si desfacerea catre comerciantii de tigari de pe piata neagra a municipiului Bucuresti si a judetelor Constanta, Neamt si Covasna. Liderul gruparii a fost identificat in persoana lui Paul Iova, zis Ion Petrisor, de 48 ani, din Bucuresti, sustin procurorii DIICOT. Pentru destructurarea gruparii si completarea probatoriului au fost facute simultan 50 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Suceava, Botosani, Constanta, Covasna si Neamt.

Totodata, la sediul DIICOT Suceava urmeaza sa fie conduse pentru audieri 55 persoane, fata de care, dupa analiza probelor, se vor lua masuri legale, se arata in comunicatul citat. Totodata, in cursul anchetei, cu ocazia monitorizarii activitatilor infractionale ale membrilor gruparii au fost capturate peste 10.000.000 de tigarete (500.000 de pachete de diferite marci din Republica Ucraina si Republica Moldova). Valoarea prejudiciului, doar pentru tigarile capturate, potrivit anchetatorilor, se ridica in acest moment la suma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.100.000 de euro).

Investigatiile sunt efectuate impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul IPJ Suceava sprijiniti de Serviciul Coordonare Echipe Mobile din cadrul ANV. De asemenea, perchezitiile au fost facute cu sprijinul IGPR - IPJ Suceava, IGPFR, IJPF Suceava, BCCO Constanta, SCCO Covasna si SCCO Neamt, IGJR - Brigada Mobila, IJJ Suceava, IJJ Botosani, SIR al IPJ Suceava si SASI al IGPFR. De asemenea, suportul tehnic si informativ al operatiunii au fost asigurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, SJIPI Botosani, SJIPI Suceava, SSOI Suceava, DOS si Directia Judeteana a SRI Suceava, se arata in comunicatul DIICOT.
 
■Liderul retelei care trafica tigari din Ucraina si Moldova este organizatorul "Miss Piranda"
Paul Iova, zis Ion Petrisor, liderul retelei care trafica tigari din Ucraina si Moldova, dosar in care politistii si procurorii DIICOT au facut, vineri, 50 de perchezitii in Bucuresti si alte cinci judete, este organizatorul spectacolul "Miss Piranda", au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit surselor citate, membrii retelei introduceau tigarile in Romania prin zona Izvoarele Sucevei. Baxurile cu tigari erau carate fie in spate, fie transportate cu calul si caruta. Informatiile in legatura cu activitatea retelei au aparut din luna mai, de la ofiterii DGIPI. De la inceputul lunii iulie, acestia au inceput supravegherea membrilor retelei, au mai declarat sursele NewsIn. (www.9am.ro)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus