Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.06.2010

Responsabili din 3 comisariate de poliţie trimişi în judecată

Procuratura municipiului Chişinău a exercitat urmărirea penală în cadrul a trei cauze penale, pornite pe faptul neglijenţei în serviciu, comise de către factorii de decizie din cadrul Comisariatelor de poliţie din capitală, care au admis maltratarea persoanelor reţinute în urma evenimentelor din aprilie 2009.

În cadrul respectivelor cauze penale au fost puşi sub învinuire fostul comisar general al municipiului Chişinău Botnari Vladimir, responsabilii Comisariatului sect. Centru, Vlad Traian şi Buzu Vasile, precum şi responsabilul Comisariatului sect.Buiucani, Galaniuc Serghei.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi astăzi au dispus trimiterea cauzelor penale menţionate în instanţa de judecată.

Persoanele învinuite sunt cercetate în stare de libertate, avînd interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii continuă să cerceteze infracţiunile săvîrşite de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere, tortură etc.

Pînă astăzi, la Procuratură au fost înregistrate şi examinate 108 sesizări cu privire la infracţiuni, dintre care în 31 cazuri procurorii s-au autosesizat şi au început investigaţiile în lipsa plîngerilor cetăţenilor.

Din numărul total al plîngerilor: - în 54 cazuri au fost pornite cauze penale; 24 dosare în privinţa a 39 colaboratori de poliţie au fost finalizate şi expediate cu concluzii de învinuire în judecată, unde se află pînă la moment în stadiu de examinare, anunţă un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus