Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.06.2010

Vlad Filat a fost audiat astăzi la Procuratura Generală în calitate de martor pe marginea evenimentelor din 7 aprilie 2009

Premierul a declarat presei că şi-a expus punctul de vedere asupra evenimentelor care au avut loc în perioada 6-7 aprilie, anul trecut.
Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că informaţiile oferite au fost relevante şi că vor ajuta la finalizarea anchetei vizavi de acele dramatice evenimente.
„Este timpul să se pună punct şi oamenii din Republica Moldova să afle adevărul despre cele întîmplate, precum şi cine sînt persoanele ce urmează să poarte răspundere pentru crimele săvîrşite", a spus Prim-ministrul.
Vlad Filat a menţionat că, în calitate de cetăţean, este nemulţumit de daptul că ancheta durează atît de mult, însă a subliniat că înţelege cît de complicat este acest proces. Premierul a precizat că este necesară o verificare detaliată şi profesionistă.

„Mă interesează, în primul rînd, ca ancheta să ofere răspunsuri la întrebări şi să scoată adevărul la iveală", a accentuat Vlad Filat. Prim-ministrul a precizat că urmează să se prezinte la Procuratura Generală şi săptămîna viitoare, reafirmîndu-şi disponibilitatea de a ajuta la finalizarea anchetei.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, întrebat de ziarişti care este opinia sa asupra evenimentelor din aprilie, Prim-ministrul şi-a reiterat poziţia, potrivit căreia aceasta a fost o revoltă paşnică a cetăţenilor Republicii Moldova faţă de guvernarea comunistă. „A fost un proces paşnic, deturnat de infractorii infiltraţi în rîndurile protestatarilor", a spus Vlad Filat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus