Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.04.2010

Viceprimarul de Ialoveni banuit de corupere pasiva

Ofiterii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei l-au retinut marti, 27 aprilie curent, pe viceprimarul raionului Ialoveni Cernat Veaceslav in cadrul unui dosar penal pornit pe faptul comiterii coruperii pasive. Functionarul a fost prins in flagrant delict in momentul in care a primit 10 000 de lei de la un cetatean. Anterior, sub controlul Centrului, acesta a mai primit 10 000 lei.

In fapt Cernat, fiind persoana cu functie de raspundere si urmarind scopul de a primi mijloace banesti ce nu i se cuvin, a extorcat 25 000 lei de la un cetatean pentru a adopta o decizie in folosul ultimului.

In cadrul unui complex de masuri investigativ-operative directionate spre documentarea si realizarea cu succes a operatiunii, Centrul a organizat o livrare de control. Prin intermediul declarantului, viceprimarul a primit o prima transa din suma extorcata in valoare de 10 000 lei. La indicatia acestuia, banii au fost pusi in dulapul salii de sedinte a Consiliului primariei Ialoveni, vizavi de biroul de serviciu al lui Cernat.

Potrivit CCCEC, ieri, in jurul orei 18. 00 a avut loc transmiterea a inca 10 000 lei, moment in care ofiterii CCCEC au intervenit. In cadrul perchezitiei, bancnotele marcate „mita CCCEC" au fost ridicate.

Cetateanul Cernat Veaceslav se afla in prezent in izolatorul de detentie provizorie a Centrului, fiind cercetat in cadrul unei cauze penale - „corupere pasiva".

In cazul in care va fi gasit culpabil de comiterea acestei infractiuni, functionarul risca inchisoare de la 5 la 10 ani cu amenda in marime de la 1000 la 3000 unitati conventionale si cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus