Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-24/autorii-furturilor-de-mashini-luxose-din-capitala-risca-pedeapsa-cu-inchisoare-pe-un-termen-de-p-na--15152.html
Data: Mar 24, 2010 (08:27)

Autorii furturilor de maşini luxose din capitală riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 7 ani

Poliţia a deconspirat o grupare criminală, specializată în furturi de maşini luxoase din capitală. Este vorba despre patru tipi care „preferau" „Lexus"-uri şi „Toyota Land Cruise". Până în prezent, oamenii legii au documentat 7 cazuri cu implicarea suspecţilor.

Activitatea indivizilor a început acum doi ani. Prima plângere a parvenit la Direcţia poliţiei criminale din cadrul Direcţiei generale servicii operative a Ministerului Afacerilor Interne încă în anul 2007, după care şirul furturilor s-a încheiat la finele anului 2009. Potrivit informaţiilor deţinute de poliţie, tipii îşi alegeau „ţintele" prin filare, apoi, prin intermediul unui aparataj performant, neutralizau sistemul de alarmă şi porneau motorul timp de doar câteva minute. Aflându-se la volanul „vizat", inşii plecau la nordul ţării, de unde, prin ocolirea posturilor vamale, ajungeau în Ucraina. În ţara vecină maşinile erau comercializate ilegal.
Ca rezultat al unui şir de acţiuni operative de investigaţie, forţele de ordine au identificat răufăcătorii. Aceştia s-au dovedit a fi doi moldoveni, cu vârsta de 36 şi 40 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău şi Bălţi, şi doi ucraineni, cu vârsta de 44 şi respectiv 47 de ani.

În prezent, moldovenii sunt documentaţi penal în baza art. 186 Cod Penal al RM „Furt", iar în privinţa ucrainenilor sunt acumulate toate materialele necesare în vederea anunţării lor în urmărire internaţională.
Potrivit legislaţiei persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 7 ani, anunţă Centrul de presă al MAI.