Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-12-27/guvernul-r-moldova-este-surprins-de-modul-in-care-este-prezentata-situatzia-privind-postul-de-televi-13836.html
Data: Dec 27, 2009 (19:03)

Guvernul R.Moldova este surprins de modul în care este prezentată situaţia privind postul de televiziune NIT

Guvernul R.Moldova este surprins de modul în care postul de televiziune NIT şi anumite forţe politice prezintă situaţia creată ca urmare a expirării contractului de arendă dintre Direcţia Generală Clădiri a Aparatului Guvernului (actualmente Cancelaria de Stat) şi întreprinderea mixtă „Noile Idei Televizate".

Contractul de închiriere a 2 720,9 metri pătraţi expiră la data de 31 decembrie 2009. Direcţia Generală Clădiri nu a prelungit contractul cu întreprinderea mixtă „Noile Idei Televizate", avînd nevoie de spaţiu pentru amplasarea structurilor administraţiei publice centrale. În acest context, Direcţia Generală Clădiri a Cancelariei de Stat a informat postul TV NIT că urmează să elibereze încăperile arendate, conform prevederilor contractului.

Afirmaţiile precum că postul TV NIT va ajunge în stradă după expirarea contractului sînt total nefondate. De menţionat că, anterior, NIT a privatizat în acelaşi edificiu 1 732,2 metri pătraţi la preţul de 3 637 lei pe metru pătrat. În condiţiile în care contractul n-a fost prelungit, NIT urma să-şi soluţioneze din timp problema de spaţiu.

Guvernul îşi exprimă regretul vizavi de faptul că o simplă relaţie contractuală a fost transformată absolut nejustificat într-o situaţie cu conotaţie politică. Guvernul nu atentează la dreptul postului TV NIT de a-şi desfăşura activitatea şi îi va acorda un termen rezonabil de timp pentru a soluţiona problema spaţiului. 

Guvernul Republicii Moldova îşi reiterează ataşamentul pentru valorile democratice, inclusiv faţă de libertatea presei, şi angajamentul de a asigura condiţii egale de activitate pentru toate mijloacele de informare în masă, relatează Serviciul se presă al Guvernului.