Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-12-11/procuratura-generala-anuntza-lansarea-telefonului-de-incredere-13564.html
Data: Dec 11, 2009 (15:38)

Procuratura Generală anunţă lansarea „telefonului de încredere”

Procuratura Generală anunţă lansarea „telefonului de încredere", la numerele de telefon 22-81-18 sau 22-74-55. Acest număr este de astăzi la dispoziţia cetăţenilor pentru a semnala fapte de tortură, tratamente sau pedepse inumane ori degradante.

„Telefonul de încredere" a fost lansat în toate raioanele republicii, Procurorul General obligîndu-i pe procurorii teritoriali şi specializaţi să asigure examinarea strictă a apelurilor şi comunicatelor înregistrate cu monitorizarea rezultatelor şi măsurilor întreprinse.

Asigurînd confidenţialitatea reclamaţiilor, solicităm tuturor cetăţenilor care deţin informaţii asupra unor eventuale acţiuni de tortură sau tratamente inumane ori degradante, să contacteze în zilele de lucru, între orele 8:00 - 17:00, numerele „telefonului de încredere" (postate pe site-ului oficial al Procuraturii).

Concomitent, procurorii apelează către cetăţenii cărora le-au fost lezate drepturile sau cunosc detalii despre derogări cu diferită tematică, inclusiv cele comise de funcţionari publici, angajaţi ai organelor de drept etc, să nu ezite să apeleze „telefonul de încredere" al instituţiei.

În cazul în care aţi primit răspuns de refuz din partea procurorilor teritoriali, rugăm să formaţi „linia fierbinte" a Procuraturii Generale - 22-81-18 sau 22-74-55, relatează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.