Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.12.2009

Sorin Ovidiu Vantu: In Moldova, in jurul datei de 14 februarie lansez televiziunea

Sorin Ovidiu Vantu:  In Moldova, in jurul datei de 14 februarie lansez televiziunea

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat ca va renunta definitiv la print, insa va continua sa investeasca in media electronica, urmand ca trustul Realitatea - Catavencu sa lanseze anul viitor trei televiziuni in Republica Moldova, Ungaria si Serbia.

Intr-un interviu acordat HotNews , Sorin Ovidiu Vantu spune ca trustul Realitatea - Catavencu, lansat in urma cu cinci ani de zile, este "pe investitie", insa precizeaza ca va renunta la print .

"Nu mai am incredere in print. Voi renunta definitiv la print, merg doar pe media electronica . Acolo voi investi cat este necesar pentru a-mi mentine cota de piata si chiar pentru a o spori", spune Sorin Ovidiu Vantu, precizand ca prin media electronica se refera la "internet, radiouri, TV".

Totodata, el spune ca trustul pe care-l controleaza isi va lansa televiziuni in trei tari "dragi" inimii sale, respectiv Republica Moldova, Ungaria si Serbia .

"Anul viitor sper sa mai deschid (n.r. televiziuni) si in Budapesta si in Serbia. In orice caz, pana la nivelul anului 2011 voi avea celelalte doua statii deschise. In Moldova, in jurul datei de 14 februarie lansez", a spus Sorin Ovidiu Vantu.

El a precizat ca televiziunile pe care le va lansa la Budapesta si Serbia vor fi "un mix intre Realitatea si Money Channel, intre economic si politic".

In plus, omul de afaceri a afirmat ca este in "plin proces de negociere" pentru a prelua cele 18% detinute la Realitatea Media de PSV Company, care in aprilie a intrat in insolventa.

"Acolo s-a stabilit un administrator judiciar. Domnia sa trebuie sa intre in intimitatea acelei societati. Si abia dupa aceea trebuie sa contruiasca un plan restructurare a societatii. In interiorul acestui plan, va include si oferta pe care am facut-o eu", a explicat Vantu.

Presa a relatat, marti, ca trustul Realitatea are dificultati financiare , ceea ce ar putea determina restructurari. De asemenea, Emil Hurezeanu, presedintele grupului Realitatea-Catavencu, a declarat pentru Evenimentul Zilei ca "e posibil sa fie o restructurare si la NewsIn, nu s-a luat nicio decizie, doar s-a comunicat ca situatia financiara este dificila".

Sorin Ovidiu Vantu spunea, la jumatatea lunii august, ca nu mai crede in print, dar ca va sustine Cotidianul, "chiar daca la tiraje mult mai mici".

"Piata va decide soarta printului. Ca in orice afacere, te orientezi acolo unde ai sanse de dezvoltare in viitor. Eu, acum, nu mai cred in print (...) Evident ca voi sustine Cotidianul, dar nu mai investesc in dezvoltarea ziarului (...) Nu cred in viitorul ca business al presei scrise. Sa scot un ziar ca sa-l fac ambalaj pentru muraturi nu este genul meu", declara Vantu.

Sursa: Mediafax

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus