Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-10-21/explozia-din-centrul-capitalei-nici-o-persoana-retzinuta-penal-12537.html
Data: Oct 21, 2009 (13:16)

Explozia din centrul capitalei: nici o persoană reţinută penal

La moment, pe faptul producerii exploziei unei grenade de Hramul capitaleia,nu este reţinută penmal nici o persoană, deşi, sunt persoane suspectate, care în acest moment sunt verificate prin metode operative. Acest fapt a fost menţionat de procurori în cadrul şedinţei operative a grupului de urmărire penală pe cazul dat, cu participarea factorilor de decizie ai Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Ministerului Afacerilor Interne.

În prezent, este înfăptuit un complex de acţiuni de urmărire penală şi măsuri investigativ - operative, orientate spre stabilirea completă, obiectivă a circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor vinovate, fiind verificată posibila implicare a mai multor persoane în comiterea infracţiunii cercetate.
Procurorii le sunt recunoscători cetăţenilor vigilenţi, care nu au ezitat şi au sesizat organul de urmărire penală cu privire la cele întâmplate.

În acest context, Procuratura Generală a relansat apelul către persoanele care în seara zilei de 14 octombrie 2009 s-au aflat în preajma locului în care s-a produs deflagraţia şi care eventual posedă imagini video sau foto de la locul faptei, să le prezinte neîntîrziat, apelînd la numărul de telefon 22-31-35.