Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.10.2009

Deocamdată nu se cunoaşte noua dată de susţinere a alegerilor prezidenţiale

Deocamdată nu se cunoaşte noua dată de susţinere a alegerilor prezidenţiale

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova au fost amânate. Noul şef de stat nu va mai fi ales la 23 octombrie, deoarece până la termenul-limită, care a expirat sâmbătă la ora 24.00, nu a fost înregistrat un număr suficient de candidaţi pentru a fi lansată procedura de alegere a preşedintelui în Parlament. Singura candidatură înregistrată este cea a lui Marian Lupu, liderul Partidului Democrat (PDM), propus de Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE). Partidul Comuniştilor, formaţiunea parlamentară de opoziţie, a declarat în repetate rânduri că nu va înainta o candidatură la funcţia de şef al statului.

Ion Pleşca, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru alegerea preşedintelui R. Moldova, a declarat că procedura de alegere nu va putea avea loc la 23 octombrie, în condiţiile în care Curtea Constituţională prevede într-un aviz că, pentru a alege şeful statului, trebuie să fie înregistrate cel puţin două candidaturi. "Urmează să prezentăm un raport în Parlament, pentru ca Legislativul să numească o nouă dată pentru alegeri", a spus Pleşca, menţionând că va solicita Curţii Constituţionale să interpreteze situaţia creată şi soluţiile posibile.

Conform deciziei Parlamentului, procedura de alegere a preşedintelui R. Moldova urma să aibă loc la 23 octombrie. Liderii AIE susţin că Marian Lupu va rămâne candidatura coaliţiei parlamentare majoritare, iar Partidul Comuniştilor, formaţiunea parlamentară de opoziţie, a declarat în repetate rânduri că nu va înainta o candidatură la funcţia de şef al statului. Partidul Comuniştilor, formaţiunea parlamentară de opoziţie, a declarat în repetate rânduri că nu va înainta o candidatură la funcţia de şef al statului.

Deocamdată nu se cunoaşte noua dată de susţinere a alegerilor prezidenţiale din R Moldova. (RFI)

cuvinte-cheie: AIE | presedinte | Lupu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus