Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-10-15/in-perioada-producerii-deflagratziei-in-anticamera-premierului-au-fost-inregistrate-doua-apeluri-tel-12435.html
Data: Oct 15, 2009 (10:08)

În perioada producerii deflagraţiei, în anticamera premierului au fost înregistrate două apeluri telefonice cu ameninţări de răfuială fizică!!!!

Procuratura Generală va demara o anchetă penală pe marginea exploziei din 14 octombrie din PMAN,pentru a stabili circumstanţele şi vinovaţii, a comunicat joi, prim-viceprocurorul general al Moldovei Vasile Pascari, în cadrul unei şedinţe operative la Guvern.

La şedinţă a participat Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Gheorghe, Prim-viceprocurorul general, Vasile Pascari, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, alţi responsabili.

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat o informaţie pe marginea acestui caz. Potrivit spuselor sale, explozia s-a produs la orele 22.05, în urma ei având de suferit peste 40 de persoane.

Viaţa tuturor celor care au avut de suferit este în afara oricărui pericol, mulţi fiind deja externaţi după primirea îngrijirilor de rigoare. „La moment se întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie”, a spus Victor Catan.

Ministrul afacerilor interne a menţionat că se mizează şi pe sprijinul cetăţenilor care ar putea oferi informaţii utile anchetei.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a menţionat că SIS a mobilizat efectivul necesar pentru a obţine informaţii utile anchetei.

Prim-viceprocurorul general a comunicat că Procuratura Generală va demara o anchetă penală pe marginea acestui caz pentru a stabili circumstanţele şi vinovaţii.

Prim-ministrul a spus că în acest caz urmează să fie făcută claritate cât mai repede posibil. Vladimir Filat a chemat participanţii la şedinţă să facă o analiză complexă a situaţiei create şi i-a informat că, în perioada producerii deflagraţiei, în anticamera Primului ministru au fost înregistrate două apeluri telefonice cu ameninţări de răfuială fizică.

Prim-ministrul a menţionat că elucidarea acestui caz trebuie să elimine orice suspiciuni, astfel încât oamenii să se simtă protejaţi şi în siguranţă.

Vladimir Filat a mai informat că personal a fost în dimineaţa zilei de joi la locul producerii deflagraţiei, după care a vizitat la spital persoanele care au avut de suferit, interesîndu-se de starea lor.